חברנו אל יוצרת התוכן הקולינרי עדי מרום, אחת הפודיות האהובות באינסטגרם, ליצירת עוגת וניל שכבות בסגנון צ'יפריאני. הנה כל מה שצריך לדעת על מסעדת צ'יפריאני האיטלקית שהפכה לאייקונית, על החיבור לפריטי אופנה אייקונים, וכמובן מתכון בונוס
אושיית האוכל עדי מרום, בת 23 מפתח תקווה, הפכה לאימפריית מתכונים המתחזקת חשבון אינסטגרם של 735 אלף עוקבים ועמוד טיקטוק עם 1.5 מיליון עוקבים. עבור פקטורי 54 היא בחרה להכין ולצלם עוגת וניל שכבות בסגנון צ'יפריאני. "בחרתי בעוגה בהשראת צ'יפריאני כי זה מותג מאוד חזק בעולם, המסמל יוקרה וסטייל. העוגה משדרת סגנון גבוה ומרשים, שמתחבר לי עם פקטורי 54", סיפרה עדי.

צ'יפריאני היא רשת איטלקית יוקרתית של מסעדות ומלונות, והיא מתפרסת ברחבי העולם - בוונציה, מונטה קרלו, לונדון, אבו דאבי, ריאד, הונג קונג, לוס אנג'לס, מיאמי וניו יורק, שם נמצאת ככל הנראה מסעדת צ'יפריאני הכי מפורסמת, הממוקמת בפינת השדרה החמישית ורחוב 59 במנהטן. המסעדה אירחה שורה ארוכה של כוכבים הוליוודים, אנשי עסקים, פוליטיקאים ושועי עולם, מג'ורג' קלוני דרך ג'יי לו ועד טראמפ. היא קיימת כבר מעל 90 שנה, אבל סיפורה מתחיל הרחק מניו יורק, בוונציה של שנת 1931, שם ג'וזפה צ'יפריאני פתח את המסעדה המקורית, מקום שהפך למוקד משיכה בוהמייני ונוצץ עבור אמנים, סופרים ושחקנים. ההצלחה הובילה להתרחבות, ובשנת 1985 נפתחה Cipriani בניו יורק, בתור שכפול כמעט מדויק של המסעדה הוונציאנית המקורית. בראש האימפריה עומד כיום אריגו צ'יפריאני, בנו של ג'וזפה המייסד.
צי'פריאני היא שם נרדף ליוקרה, אבל היא מתמקדת בפשטות ובקלאסיקה - גם מבחינת התפריט שמציג את המנות הקלאסיות של המטבח האיטלקי, וגם מבחינת העיצוב האלגנטי שמציג את המורשת וההיסטוריה של ארץ המגף. צ'יפריאני מסמלת את המהות המזוקקת של איטליה, ולדברי המשפחה היא מייצגת את הקלילות הבלתי נסבלת של האלגנטיות. הסוד של צ'יפריאני אינו עוסק במה שניתן לראות או לגעת, אלא במה שניתן לחוש. סוד הקסם אינו מוחשי, אבל הוא כן מאוד מורגש. כלומר אמנם אי אפשר לרשום עליו פטנט, אבל גם אחרי תשעים ושלוש שנים הוא עדיין לא שוכפל, והיו רבים שניסו.
נחזור אל ישראל 2024. בסרטון הכנת העוגה בסגנון צ'יפריאני, שצולם בביתה היפה של מיטל חסון, לובשת עדי מרום פריטי לבוש אייקונים, בהתאמה לאייקוניות של המנה. אנחנו רואים בשנים האחרונות את החיבור ההולך ומתהדק בין אופנה וקולינריה, חיבור המייצר אסתטיקה מעוררת השראה עבור נשים רבות. לרגל הפרויקט, הרכבנו קטגוריה מיוחדת באתר, המרכזת את הפריטים שלבשה עדי מרום, יחד עם פריטים אייקונים נוספים, המשדרים אלגנטיות נצחית וקלאסיקה על-זמנית, כמו עוגת הצ'יפריאני. את הקטגוריה מובילים החולצה הלבנה המכופתרת, הבלייזר השחור הקלאסי, הג'ינס הכחול העל-זמני והתיק האייקוני.

THE CLASSIC WHITE SHIRT
את החולצה הלבנה המכופתרת אימצו נשים בשנות ה-20 של המאה הקודמת באדיבות קוקו שאנל, ששילבה אותה עם מכנסיים מחויטים כחלק אינטגרלי מהמלתחה החדשנית שהציגה. עברו מעל 100 שנה מאז שהושאלה חולצת הכפתורים הלבנה מהמלתחה הגברית אל המלתחה הנשית, מהלך שנקשר בשינויים חברתיים וכלכליים. כיום, החולצה הלבנה המכופתרת כבר נחשבת לפריט מפתח קלאסי במלתחה של כל אישה. עדי לובשת את החולצה הלבנה המכופתרת של פולו ראלף לורן, עם רקמת הפרש הכחולה, הנחשבת לפריט אייקוני, ומסמלת אלגנטיות נצחית.
POWER SUITS
הסגנון המתוחכם של החליפות המחויטות הגיע גם הוא מהעולם הגברי, בהשראת חליפות אנשי העסקים, אך התקבע כמגמה בולטת השואבת השראה דווקא מנקודת המבט של השיח הנשי החדש והפמיניסטי, המתקשר לנשים חזקות וקרייריסטיות. כיום, נשים בכל תחום - ובטח בעולמות המטבח - יכולות וצריכות ליהנות מפריטים אייקונים כמו בלייזרים קלאסיים או חליפות מחויטות.
THE ICONIC 501 LEVI'S JEANS
את החולצה הלבנה המכופתרת, יחד עם הבלייזר השחור הקלאסי, נשדך בשילוש האופנתי הקדוש לג'ינס הכחול מדגם 501 האייקוני של ליווייס, וכך הרכבנו מראה מנצח שהוא קלאסיקה על-זמנית. מכנסי הדנים נחשבים לפריט הכרחי במלתחה, המהווה בסיס למגוון לוקים, ומשלב קלאסיקה עם מראה עדכני.
ICONIC BAGS
את הלוק המורכב מפריטי מפתח אייקונים מאבזרים עם תיקים אייקונים בעיצוב בתי האופנה המובילים בעולם. תיק אייקוני של מותג יוקרתי נחשב לקנייה חכמה, מעצם היותו פריט בעיצוב קלאסי ועל-זמני, שיישאר רלוונטי ויילך איתכן שנים. בהשראת צ'יפריאני אפשר ללכת על בתי אופנה איטלקיים כמו לדוגמא בוטגה ונטה או ולנטינו.

המתכון של עדי מרום לעוגת וניל שכבות בסגנון צ'יפריאני
מרכיבים:
לבסיס ספוג: 5 ביצים, כוס סוכר = 200 גרם, כוס קמח = 140 גרם.
למי הסוכר עבור הברשת העוגה: כוס סוכר, כוס מים.
למסת הג׳לטין (לפטיסייר): 3 גרם ג'לטין, 15 גרם מים.
לקרם פטיסייר: 500 גרם חלב, 6 חלמונים = 140 גרם, מקל וניל, חצי כוס סוכר = 100 גרם, 50 גרם קורנפלור, 18 גרם מסת ג'לטין.
לדיפלומט: 500 מ״ל שמנת להקצפה, חצי כוס סוכר = 100 גרם.
למרנג: 6 חלבונים = 210 גרם, 300 גרם סוכר.
אופן ההכנה:
תחילה נכין מראש מסת ג'לטין לפטיסייר: נניח בקערה ג׳לטין ומים פושרים, נערבב ונניח במקרר עד שמתייצב. כעת נעבור להכנת קרם הפטיסייר: נניח בקלחת חלב, וניל וכף מכמות הסוכר הרשומה, ונביא לסף רתיחה. בקערה נפרדת נניח חלמונים, סוכר וקורנפלור, ונטרוף לאיחוד. נעשה השוואת טמפרטורות בין החלב החם לקערת החלמונים, ותוך כדי ערבוב נשפוך בהדרגה את החלב לקערה. נחזיר את כל התערובת שהתקבלה לסיר דרך מסננת, ונפעיל על חום בינוני תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהקרם מתחיל להסמיך ויש בעבוע. ברגע שיש בעבוע, נמשיך לערבב כ-20 שניות ונוריד מהאש. נוסיף את מסת הג'לטין לקרם החם, ונערבב טוב עד שהיא נמסה לגמרי. נעביר את הקרם לכלי שטוח, נכסה בניילון נצמד, ונכניס למקרר עד שמתקרר לגמרי.
נעבור לעוגת ספוג: נניח ביצים וסוכר בקערת המיקסר עם בלון הקצפה, ונפעיל על מהירות בינונית כ-7 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה מאוד ובהירה. ננפה פנימה קמח, ונקפל בעזרת לקקן בעדינות עד הטמעה. נעביר לתבנית קוטר 24 מרופדת בנייר אפייה, ונכניס לתנור שחומם מראש על 170 מעלות טורבו כ-40 דקות. נוציא ונצנן בחוץ עד קירור מלא, נחלץ מהתבנית ונחלק את העוגה בעזרת סכין לחם / מסור של עוגות ל-4 שכבות דקות ואחידות.
נחזור לקרם פטיסייר אחרי שהתקרר לגמרי: נעביר את הקרם לקערה גדולה, ונפתח אותו היטב עם מטרפה במהירות גבוהה עד שאין גושים בכלל. בקערת המיקסר נקציף שמנת להקצפה וסוכר על מהירות בינונית, עד שמתקבל קרם יציב. נקפל את השמנת המוקפצת לקרם פטיסייר בהדרגה, עד שמתקבל קרם חלק ויפה.
שלב ההרכבה: נניח שכבה של עוגת ספוג על בסיס מתאים ונבריק אותה מעט במי סוכר, נזלף כ-1/3 מכמות הקרם על העוגה וניישר עם פלטה, נניח שכבה נוספת של עוגת ספוג ונבריש במי סוכר, וכך נבנה את השכבות עד שמתקבלות 4 שכבות של עוגת ספוג ו-3 שכבות של קרם דיפלומט. נכניס את העוגה למקרר לשעתיים עד שהיא מתייצבת.
אחרי הקירור נכין את המרנג: בקערה עמידה בחום נניח חלבונים וסוכר, נניח על בן מארי (סיר על חום בינוני עם מים בתחתית) ונטרוף בלי הפסקה עד שהסוכר נמס לגמרי. נעביר את התערובת לקערת המיקסר עם בלון הקצפה, ונפעיל על מהירות בינונית למשך 7-8 דקות עד קבלת מרנג יציב. נצפה את העוגה במרנג וניישר עם פלטה, ניצור קוצים עם המרנג בחלק העליון של העוגה. לאחר שעיצבנו אותה עם המרנג נחרוך עם ברנר את העוגה מכל הצדדים, וזה הכל. תהנו!
