חברנו בשנית אל יוצרת התוכן הקולינרי עדי מרום, והפעם היא הכינה עבורנו מתכון סינבון משגע שמחמם את הלב. איגדנו כאן את כל מה שצריך לדעת על המתכון שלה, שמייצג את האופנה החורפית
גוון הקינמון הוא אחד הטרנדים הבולטים לעונה הקרובה, ומשדר חמימות, אלגנטיות ורוך. מדובר בצבע עשיר ומלא נוכחות, שנע בין גווני חום חם לכתום מעושן, ומשתלב בצורה מושלמת עם פריטים בסגנון בוהו-שיק או מראה אורבני-מתוחכם. הגוון מככב בקולקציות של מעצבי-העל, החל משמלות קלילות ועד מעילים ותיקים, ומאפשר משחק מגוון עם צבעים ניטרליים כמו בז' ולבן, או לחלופין עם ניגודים דרמטיים כמו כחול עמוק ושחור.
"לקחתי את טרנד הקינמון והתאמתי אותו למתכון שמשדר בדיוק את מה שעולם האופנה מבקש מהחורף הזה – חמימות, אלגנטיות ורוך," מספרת עדי. "הסינבון הזה, עם גלייז גבינת שמנת שמחמם את הלב, מהווה את השילוב המושלם בין עולם האוכל והסטייל."
THE CHINO CHOICE
דיברנו ארוכות על גוון הקינמון שכובש את ארונות מבינות העניין. מכנסי הצ'ינו החומים של ליוויס בגוון קינמון הם בדיוק מה שאתן צריכות כדי להכניס את הצבע המושלם הזה למלתחה. הם מספקים שילוב בין נוחות לסטייל, עם גזרה קלאסית שמביאה את הגוון העמוק הזה לידי ביטוי בצורה אלגנטית ומדויקת.
GRANDMA CORE
מדובר באחד הטרנדים הכי כיפיים, שמחזיר אותנו לסטייל הנוסטלגי והחמים של פעם. עם דגש על פריטים רומנטיים וסרוגים, פרחי רקמה, גזרות נינוחות וגוונים רכים – זוהי מחווה מלאת שיק לאסתטיקה של הסבתא, שמציעה שילוב של נוחות ורוך עם נגיעה עכשווית. הטרנד הזה קורא לנו לאמץ פריטים עם אופי וסיפור, שמזכירים ימים פשוטים ואותנטיים יותר. קרדיגן בז' של לקוסט הוא הפריט המושלם לאוהבי הטרנד- קלאסי, אלגנטי ונצחי, שמשתלב עם כל לוק ומעניק נגיעה חמימה ואופנתית.
SHEARLING LOVE STORY
השרלינג הוא אחד הטרנדים הבולטים והאהובים של העונה, המשלב חמימות נעימה עם מראה יוקרתי. הבד הרך והמפנק כובש כל פריט אפשרי – ממעילים וז'קטים ועד תיקים, נעליים ואקססוריז. העיצוב הטבעי והמרקם המלטף הופכים את השרלינג לבחירה המושלמת לשדרוג המלתחה בסטייל מחבק ועכשווי. סנדלי השרלינג של טורי ברץ' מציעים טוויסט מפתיע: שילוב בין נוחות קלילה למראה חורפי ומיוחד. הם האקססורי המושלם למי שמחפשת פריט ייחודי שמגדיר מחדש את המושג "סטייל עונתי".

ועכשיו למתכון המנצח:
לבצק
קילו גרם קמח
כוס סוכר = 200 גרם
50 גרם שמרים טריים
2 ביצים l
200 מ״ל שמנת חמוצה
כוס וחצי חלב = 320 גרם
200 גרם חמאה
כף מלח = 10 גרם
למילוי
400 גרם סוכר חום דביק = 2 כוסות
3 כפות קינמון
200 גרם חמאה רכה (שהשארנו בחוץ)
לגלייז גבינה
100 גרם גבינת שמנת
50 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה:
נתחיל בהכנת הבצק -
בקערה המיקסר עם וו לישה נניח חלב, שמנת חמוצה, סוכר, ביצים, שמרים וקמח.
נפעיל על מהירות בינונית עד איחוד, נוסיף את המלח והחמאה בהדרגה ונמשיך ללוש.
נעלה את עוצמת המיקסר למהירות בינונית-גבוהה ונמשיך ללוש כ-10 דקות עד קבלת בצק חלק ואחיד.
נכסה את הבצק ונניח להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה).
למילוי -
בקערה נערבב סוכר חום וקינמון.
לאחר שהבצק תפח נחלק ל2 חלקים שווים, כל חתיכת בצק נרדד על משטח מקומח למלבן דק בגודל אחיד ונמרח שכבה של חמאה רכה מעל נפזר מהתערובת סוכר והקינמון ונפזר על גבי הבצק.
נגלגל את הבצק בצורה מהודקת לרולדה ונפרוס לחתיכות, נניח את הסינבון בתבנית מתאימה, נכסה אותם ונתפיח על הכפלת הנפח כ40 דקות.
בזמן שהסינבון בהתפחה נכין את הזיגוג -
נערבב יחד חמאה רכה, אבקת סוכר וגבינת שמנת למרקם חלק ואחיד.
נחמם תנור ל-170 מעלות חום עליון תחתון לאחר ההתפחה נזלף מעט שמנת להקצפה על כל סינבון (גורם לסוכר בתנור להפוך לקרמל) ונכניס את הסינבון לאפיה של כ35 דקות עד שהם שזופים ויפים, נוציא ונצנן בחוץ.
לאחר שהוצאנו מהתנור נצנן אותם כמה דקות בחוץ, וכאשר הם עדין חמימים נצפה בגלייז גבינה.
זה הכל, תהנו!
